Украинската армия отхвърлиха достоверността на думите на Евгений Пригожин, че следващата

...
Украинската армия отхвърлиха достоверността на думите на Евгений Пригожин, че следващата
Коментари Харесай

Киев отхвърли достоверността на думите на Пригожин, че ще изтегли Вагнер от Бахмут

Украинската войска отхвърлиха достоверността на думите на Евгений Пригожин, че следващата седмица ще изтегли наемниците от ръководената от него частна военна компания " Вагнер " от обсадения град Бахмут, съобщи ДПА. Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) не виждат никакви признаци за идно евакуиране на съветските наемници от Бахмут, съобщи представителят на украинското военно разузнаване Андрий Черняк.

" Тези изказвания бяха направени по отношение на това, че (Пригожин) не може да извърши още едно заричане – да завземе Бахмут до 9 май ", сподели Черняк пред украинската осведомителна организация РБК-Украйна. Пригожин просто се пробва да трансферира отговорността на различен, добави представителят на украинското разузнаване.

Освен това Украйна оспори изказванието на Пригожин, че съветските сили страдат от липса на муниции. " Само през днешния ден в Бахмут и покрайнините му бяха изстреляни 520 снаряда от разнообразни типове артилерия ", уточни Черняк.

Според украинското разузнаване Пригожин се пробва да изясни огромния брой загуби измежду наемниците му, които дават над 100 жертви дневно, с неналичието на муниции.

" Без муниции моите момчета ще претърпят ненужни загуби. Поради това ние ще се изтеглим от град Бахмут от 10 май ", съобщи по-рано през днешния ден Пригожин.

Междувременно съветското министерство на защитата съобщи, че съветските войски не престават настъплението си в разнообразни елементи на града, добавя ДПА.

" Щурмовите войски не престават нападенията си в западната част на Артьомовск (руското наименование на Бахмут- бел. ред.) в Донецка област ", съобщи военното ведомство, като добави, че те са подкрепяни от войски за противовъздушна защита.

Освен това съветското министерство на защитата съобщи, че през последното денонощие в Херсонска област са били свалени два изтребителя Су-25 на украинските военновъздушни сили, отбелязва ТАСС. Системите за Противовъздушна отбрана на съветската войска са прехванали и 14 дрона.  

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР